Sportovní den školy

$article->head

Sportovní den školy

     Stalo se již tradicí, že na naší škole každoročně pořádáme Sportovní den. Ten letošní jsme uspořádali v pátek 7. října. V tento den tráví všichni žáci naší školy dopoledne na stadionu a plní disciplíny, které jsou pro ně připraveny.

     Žáci jsou rozděleni do jednotlivých kategorií, a to na kluky a děvčata a pak dále podle ročníků narození. Soutěžní disciplíny vycházejí z disciplín Odznaku všestrannosti olympijských vítězů a letos to byly: skok do dálky z místa, hod míčkem, sedy lehy a přeskok přes švihadlo. Jednotlivé výkony se měří či počítají a následně vyhodnocují v rámci celého čtyřboje.

     Každý z žáků se snaží být tím nejlepším, což samozřejmě nemohou být všichni. Ve 20 kategoriích se na prvních místech v letošním roce umístili: Anisiia Vitiunina z 1.A, Jakub Březina z 1.B, Veronika Rychnovská z 2.A, David Středa z 2.A, Denisa Rottová z e 3.B, Dominik Vejtruba ze 3.A, Eliška Žďánská ze 4.A, Miroslav Pátek ze 4.A, Amálka Samková ze 4.A, Aleš Rychnovský z 5.A, Sabina Pokorná ze 6.A, Matyáš Havránek ze 6.A, Eliška Sazamová ze 7.B, Petr Moník ze 7.B, Amálie Knespelová z 8.A, Kristián Knespl z 8.A, Lillian Samková z 9.A, Adam Lacek z 8.A, Kristýna Synková z 9.A, Jan Hlinčík z 9.B.   

     A to nebylo všechno. Po skončení disciplín sportovního dne si ještě někteří žáci zaběhli štafetové závody -  Zátopkovu pětku a Zátopkovu desítku. U příležitosti těchto závodů jsme si v letošním školním roce připomněli 100. výročí narození Emila Zátopka, jehož jméno nese náš stadion.

     Celý den se podle ohlasů dětí i učitelů vydařil, žáci si zasportovali, zafandili a tak jsme mohli být všichni spokojeni z další naší vydařené akce.

Více fotografií naleznete ve fotogalerii školy.

Připojené fotografie

Autor: Mgr. Jaroslava Neumannová
Publikováno: 07.10.2022
Ročník: 2022-2023