Seznamovací pobyt žáků 6. tříd ve Sloupu v Čechách

$article->head

Ve dnech 16. - 18. září se konal tradiční adaptační výjezd žáků 6. ročníků.
     Prostředí školy vyměnily děti za chatky v rekreačním středisku Oáza ve Sloupu v Čechách. Cílem pobytu bylo poznání sebe i druhých v neobvyklých situacích, podpora pozitivních vztahů s novými třídními učitelkami a novými žáky v kolektivu- to vše na čerstvém vzduchu v krásné přírodě, daleko od školních lavic.
     Během dvou dnů plnili žáci nejrůznější úkoly, v nichž bylo zapotřebí pro zdárný výsledek spolupracovat s ostatními. V pondělí si vyzkoušeli aktivitu „lovci lidí“ a zjistili o sobě spoustu nových informací. Zahráli si lidské pexeso, proběhli se při hře na molekuly, zasmáli se při aktivitách „výměna identit“ a „evoluce“. Odpoledne jsme podnikli výlet do Samuelovy jeskyně a po návratu nás navštívili učitelé z naší školy i s panem ředitelem. I když počasí opravdu nebylo příznivé, statečně s dětmi absolvovali „poslepu“ překážkovou dráhu. Večer pak týmy soutěžily o to, kdo „postaví“ největší věž ze špejlí pouze za pomoci nůžek a izolepy. Druhý den dopoledne jsme si ukázali, že čeština i matematika mohou být zábavné. Po odpočinku jsme vyrazili na výlet. Zavítali jsme do Modlivého dolu a také si zahráli úryvky z českých pohádek v krásném prostředí Lesního divadla. Náročné výšlapy zvládli všichni, někteří za vydatné pomoci naší paní asistentky Kamily Petrové, které tímto děkujeme za podporu a pomoc během celého pobytu.
      I když počasí nám chvílemi příliš do karet nehrálo, přesto jsme si „adapťák“ příjemně užili a už teď se těšíme na další společné aktivity.
Mgr. Ivana Vobořilová a Mgr. Miluše Nováčková, třídní učitelky

Připojené fotografie

Autor: Mgr. Jaroslava Neumannová
Publikováno: 18.09.2019
Ročník: 2019-2020