Zájezd do Velké Británie - Hastings

$article->head

Když nás v neděli 9. června vyzvedl červený autobus, jeho pasažéři – středoškoláci ze slovenské Seredě – měli za sebou už několik dlouhých hodin cesty. Druhý den v Calais jsme zjistili, že se naše čekání protáhne o pár hodin. Po pěti hodinách konečně najíždíme na trajekt směr Velká Británie. Po příjezdu jsme zamířili do městečka Hastings, návštěvu Hastings Castle a Smugglers Caves jsme bohužel nestihli, a proto jsme rovnou zamířili do rodin.
Další den den jsme si pochutnali na první snídani a vyrazili do školy. Výuka probíhala ve velmi stylovém hotelu na plážové promenádě. Poté následoval „lunch“ a pak jsme jeli do městečka Battle, ve kterém jsme se podívali do Battle Abbey a zašli do Coopu. Po příjezdu jsme stihli krátkou procházku po Hastings – navštívili jsme staré město, poslechli si historii pašeráckých jeskyní a pokochali se vyhlídkou nad městem. Překvapilo nás, že v Hastings i dalších britských městech jsou zakázány elektrokoloběžky!
Další den nás po vyučování čekal výlet do Brightonu, kde jsme navštívili nejstarší podmořské akvárium na světě SEA LIFE a prošli se po městě.
Poslední den našeho pobytu v Hastings jsme měli za úkol vyrazit do města ptát se kolemjdoucích na nejrůznější otázky. Většina oslovených reagovala velmi mile a snažili se nám opravdu být nápomocní. Také jsme navštívili pár obchodů. Odpoledne následoval výlet na Seven Sisters  - slavné bílé útesy, kterých vlivem povětrnosti každoročně ubývá. Tu povětrnost jsme zažili na vlastní kůži…
6. den -  konečně LONDÝN! Jeli jsme lodičkou Uber až k Big Benu s Houses of Parliament, také jsme viděli např. Westminster Abbey, Buckingham Palace, čínskou čtvrť, Tower Bridge a spoustu dalšího. Překvapila nás zde nejen vlastenecká výzdoba u příležitosti Trooping the Colours, ale také množství duhových vlajek na počest LGBT komunity. Také jsme zažili dopravu londýnským metrem v dopravní špičce, což byl opravdu zážitek. Poté jsme se vydali k autobusu směr Dover. V 23:00 jsme vyjeli trajektem do Calais a odtud do České republiky. Přijeli jsme sice unavení, ale plní zážitků a nových kamarádství.

Nejoblíbenější hlášky:

„Mýtink pojnt!“

„Táák, děckáá…“

„Lánč-prex“

„Tousty se dělají z toustového chleba!“

„Děti ze Zákupů…“

Připojené fotografie

Autor: Mgr. Dagmar Heráková
Publikováno: 16.06.2024
Ročník: 2022-2023